miercuri, 1 octombrie 2008

shaorma sau cordon bleu?

noua tendinta in materie de mancare este shaorma, bineinteles. aproape la fiecare colt de strada intalnim cate un butic mai mult sau mai putin elegant pe care scrie mare si cuprinzator ( pentru a observa orice chior) "SHAORMA". asa ca voi expune avantajele si dezavantajele unei shaorme si, respectiv, a unui cordon bleu.
shaorma: (complexitate redusa)3pulpe pui,
10 cartofi medii ( prajiti) ,
o varza mai mica, rosii, castraveti,
un galbenus,
boia de ardei dulce , sare ,piper,
paine libaneza + alte maruntisuri, (depinde de cine o prepara)
cordon bleu: * 2 bucati de piept de pui
* 150 g cascaval
* 100 g jambon (sau kaizer)
* 2 oua
* 5 linguri cu faina
* 5 linguri cu pesmet
* 50 g unt
* 150 g smantana
* 4 linguri cu vin alb
* sare, piper + ciuperci dupa gust:)

citind ingredientele fiecarui fel de mancare putem afirma ca sunt la fel de daunatoare si de "colesterolizante" ( probabil cuvant inventat), dar exista o mica si suava diferenta. aceasta este alcatuita de publicul consumator.
problema shaormei este urmatoarea: tot ce sta pe langa ea sau in umbra ei, capata un iz de junk food care nu se risipeste, persistand si transformandu-se in duhoare de tomberon. Shaorma, pe langa acestea, dauneaza extrem de grav sanatatii: iti nimiceste stomacul pentru intreaga zi ( mai ales daca esti incepator). daca vrei sa fii in tendinta sezonului, si probabil a urmatorilor 5 ani, trebuie sa iti asortezi frumosul fel de mancare cu un lant auriu ( neaparat achizitionat de la Praktiker, Dedeman sau Bricostore), sa fie eventual lung, mare si greu. alaturi de acest accesoriu de exceptie putem adauga o camasa ( de preferinta roz sau portocalie, ceva in culorile sezonului) cu 3 nasturi descheiati. !! extrem de important!! ar trebui sa scrie ceva pe spate- gen Dolce & Gabbana cu litere aurii ca sa ne asortam cu lantul) A iesi in evidenta este preocuparea numarul 1. Bineinteles ca nu poate lipsi, un telefon cu muzica placuta urechii si , absolut necesar, data la maxim, in ritmuri "shaormizante". avand astfel tot profilul complet, nu ne mai ramane decat sa ne sprijinim la un colt de strada, muscand ambitios din minunata shaorma, pastrand pentru desert un pumn absolut mirific de seminte. Atentie!!! Este foarte necesar ( subliniind foarte) a se imprastia cojile de seminte pe o raza de 1 km de strada ( asa ca sa stie toata lumea, ca noi am fost acolo).

Acum nu ne ramane de dezbatut decat problema cordon bleului, care este destul de simpla, intrucat nu-l intalnesti la orice pas ( este pe cale de disparitie). Nu te umpli de fum decat daca il prepari acasa. Pentru a te asorta cu un cordon bleu iti trebuie un decor cu lumanari dragute sau pur si simplu un interior luminat dragutz. asezat/a la o masuta delicioasa si mancand gratios dintr-o farfurie la fel de gratioasa cu minunatele tacamuri. Interiorul poate sa fie un restaurant sau pur si simplu, balconul din casa, mancand la lumina stelelor si a felinarelor din colt de strada. Atentie!!! Daca nu aveti fff bine izolate geamurile de la balcon riscati sa va intalniti cu shaormele si sa va stricati toata pofta. Impreuna cu un cordon bleu merg tinute elegante sau pur si simplu comode si o muzica ambientala draguta, care sa se impace cu aceste gusturi deosebite. O gura de cordon bleu trebuie savurata si inteleasa pana la ultima fibra, intrucat cordon bleul se simte cordon bleu si se vrea inteles. Atentie!! Daca nu va simtiti in stare a intelege acest fel de mancare, mai bine nu consumati, asa evitati multe neplaceri si plus experienta de a nu trai nimic diferit. Cordon bleul, odata ajuns inauntrul fiintei voastre, danseaza in ritm de saxofon, dansati cu el! dupa un cordon bleu delicios, puteti savura o minunata prajitura cu fructe, privind duios la chitara din perete. :)

pofta buna si succes in alegeri! :)

2 comentarii:

  1. hey...ai mancat cordon bleu? asa pare:P si f fain... m-a facut sa rad... cate idei mai ai si tu... sa mai ai >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. :-P hihi... astept comentarii care cam intarzie sa apara :-/

    RăspundețiȘtergere