duminică, 11 decembrie 2011

decembrie

Pic, pic, pic... Eu tremura zgribulit, tresarind la caderea fiecarei picaturi de apa.
Eu: -Incetati! Va rog, incetati! isi astupa timpanele cu mainile, care refuzau, ele vroiau sa fie numai palnii si astfel sunetul i se infigea mai tare ca un baros.
Eu: -Va rog, incetati! Incetati! Va ordon sa incetati! isi simtea intunericul ca pe o tumoare ce creste sufocandu-i arterele si venele. Pipaia in genunchi podeaua argiloasa si rece, oftand din cauza durerii in gat si a mirosului intepator de mucegai.
Eu: -Unde esti? Unde esti? usa se tranti rapid si furios, trimitand o rafala de vant catre Eu, o foaie se auzi cum se strecura fosnind timida. Se ghemui, tremurand mai tare, isi tara genunchii, incercand sa ajunga undeva. Argila se subtia din ce in ce lasand loc unei balti care parea sa-l inghita intentionat.
Eu: -Incetati! batea cu pumnii in podea, nervos, iar lacrimile i se scurgeau pe obraji calde, sarate. Scrasneli si scartaieli vuiau din toate partile precum un raliu de trabanturi. Inainta cu ochii destinsi, urmarind acelasi punct fix, un fir de apa ce se plimba in sus si-n jos hipnotizandu-l, stralucind.
Eu: -Unde esti? Unde esti? batea din nou cu pumnii in podea, oftand de durere, dar incalzindu-si mainile sangerande, iar tipetele se izbeau ca sabiile de pereti rabufinind ca o ploaie de bumerange in urechile sale. Nu ma lasa singur! se tanguia, scrijelind podeaua si desenand niste ochi deformati in noroi. E intuneric, prea intuneric... vocea i se stingea neputincioasa.
Zambi. Ajunse in sfarsit la perete si-l pipaia lacom ca pe o bucata pretioasa de aur. Era salvat. Porni spre pat, de-a lungul varului, aproape sarutandu-l de fericire.
Eu: -Vin! Ma astepti, da? Vin acum! intinse mana vrand sa se sprijine de tablia patului. Cazu in gol la loc pe podea, iar zambetul i se intipari amar pe fata.
Eu: -Ce-ai facut? Unde te-ai ascuns? Nu ma lasa singur! scancea, reusind sa stea din nou in genunchi.
Se tara, pipaind peretele, insa nu intalnea nimic, decat un gol care creste umed si rece. Pic! Pic! Pic! Suvitele de par se lipeau de fata ude si infricosate.
Eu: -Unde te-ai ascuns? ochii ii fugeau inspaimantati tipand, agasati de ultimele scartaieli, urmate de usa care se inchise si se deschise.
Pic! apa se scurgea pe fata inghetata, ghemuita in mucegai si var.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu