marți, 16 martie 2010

Sfarsit

Biserica- "acolo locuieste cel mai demn de respect sentiment omenesc. Oamenii simt nevoia sa faca o casa sentimentelor lor." (181)
" Cand stati in fata oglinzii, in clipa in care va priviti, nu mai sunteti vie! Fiindca pentru a va vedea, trebuie sa opriti pentru o clipa viata. A te aseza intr-o pozitie anume e ca si cum ai deveni statuie pentru o clipa. Viata e in continua miscare, nu poate niciodata sa se vada pe ea insasi cu adevarat." (193)
"A te cunoaste inseamna a muri."
"Dacă numele este lucrul, dacă un nume este în noi conceptul oricărui lucru din afara noastră, iar fără nume nu există conceptul, şi lucrul rămâne în noi ca orb, indistinct şi indefinit, ei bine, atunci acesta pe care l-am purtat printre oameni să-l graveze fiecare, inscripţie funerară, pe fruntea imaginii cu care i-am apărut, şi s-o lase în pace şi să n-o mai po-menească. Nu e altceva decât asta, o inscripţie funerară, un nume. Li se potriveşte morţilor. Cui a terminat. Eu sunt viu şi nu termin. Viaţa nu se termină. Şi nu are habar de nume viaţa." (209)
L. Pirandello- Unul, niciunul si o suta de mii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu