miercuri, 9 martie 2011

Definitie 2

PRIETENÍE ~i f. 1) Sentiment, de obicei durabil, propriu relațiilor dintre prieteni; amiciție. 2) Legătură de colaborare bazată pe comunitatea de interese și de aspirații.
OGLÍNDĂ oglinzi f.1) Obiect constând dintr-o bucată de sticlă groasă, de forme diferite, amalgamată pe dos, având proprietatea de a reflecta lumina și de a forma astfel pe partea lucioasă imaginea obiectelor.2) fig. Ceea ce reflectă cu fidelitate ceva; imagine fidelă.
SÍNE pron. refl. (Forma accentuată de acuz. pers. 3 pentru toate genurile și numerele; uneori întărit prin „însuși”) 1. (Precedat de prep. „pe” sau înv. „pre”, având funcție de complement direct al unui verb reflexiv) Numai pe sine nu se vede.
FÚGĂ2, fugi, s. f. Formă muzicală polifonică pe două sau mai multe voci, în care o melodie expusă de o voce este reluată pe rând de celelalte voci și dezvoltată după legile contrapunctului.

Prietenie= fuga de sine in propriul interior.

Un comentariu:

  1. Încep să mă gândesc că orice cuvânt pe care-l scrii are nevoie de o definiție... cu definiția fugii prietenia are într-adevăr un sens mai larg :)

    și e foarte adevărat.

    RăspundețiȘtergere